Klaus Iohannis a câștigat un nou mandat de președinte

România va fi condusă în următorii cinci ani de Klaus Iohannis. Candidatul liberal a fost votat de aproximativ 67% dintre alegători. Adversara sa, Viorica Dăncilă, a obținut un scor de aproximativ 33%, potrivit primelor rezultate ale exit-pool-urilor.

La nivelul județului Olt, scorul indicat de numărătoarea paralelă este de 54% pentru PSD și de 46% pentru PNL. În Slatina, PSD a obținut 45,65% din voturi, iar PNL 54,35%.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a făcut în această seară primele declarații legate de rezultatul obținut de Viorica Dăncilă. El a accentuat ideea pe care social democrații olteni au susținut-o atunci când Viorica Dăncilă a fost lansată în această competiție electorală. „Aşa cum am spus-o încă dinaintea stabilirii candidatului, cred că strategia pe care PSD a făcut-o de această dată a fost una greşită. Dacă alegeam un candidat pe criterii sociologice, adică să fi mers cu cel mai bun candidat pe care îl avea partidul, probabil că scorul putea fi altul, în acest moment.
Pe judeţul Olt, aşa cum am avut de fiecare dată încredere în olteni şi ei au avut încredere în noi, probabil că şi de data aceasta vom reuşi să batem, cu schimbări de localităţi în care am câştigat sau am pierdut. Probabil că scorul va fi undeva la cincizeci şi ceva pentru noi la patruzeci şi ceva pentru ei. Dar, facem numărătoarea paralelă, pe fiecare oră noi închidem secţiile şi vedem ce rezultate sunt”, a declarat Marius Oprescu.

Întrebat dacă se impune o schimbare în conducerea centrală a partidului, Marius Oprescu a spus că situația trebuie analizată în perioada următoare. „Nu este cazul să vorbim acum la cald, dar aşa cum ştiţi, PSD Olt a fost una dintre organizaţiile care au susţinut încă de la început că strategia pentru prezidenţiale a Partidului Social Democrat a fost una greşită. Iată că rezultatele, ca şi la europarlamentare, au confirmat că ceea ce am susţinut a fost adevărat. Vom vedea, nu acum la cald, de mâine încolo, după ce terminăm numărătoarea paralelă. Vreau să le mulţumesc oltenilor care au fost alături de noi, ca de fiecare dată, mulţumesc tuturor primarilor, militanţilor, care s-au implicat activ alături de PSD şi au crezut în şansele noastre. Abia de mâine, vom face o analiză şi probabil că da, ne gândim şi la acest lucru. În ceea ce priveşte conducerea centrală a partidului, trebuie făcută o analiză şi să vedem cine este vinovat pentru aceste alegeri, cine este vinovat de alegerea făcută în momentul respectiv, pe ce s-au bazat atunci când au stabilit candidatul. Probabil că în funcţie de aceste aspecte se vor lua deciziile.
Cred că PSD are nevoie rapid de o reformare şi acest lucru trebuie să înceapă imediat pentru că ne aşteaptă, anul viitor, două rânduri de alegeri foarte importante pentru noi, locale şi parlamentare”, a declarat liderul PSD Olt.

Simona Vârban

Un comentariu la „Klaus Iohannis a câștigat un nou mandat de președinte

  • Adevaratul castigator al acestor alegeri prezidentiale este poporul roman.Prin votul majoritatii romanilor am scapat de rusinea nationala ,internationala si istorica a urmasilor comunistilor.PSD-ul in anii urmatori o sa fie o umbra palida…Majoritatea baronilor rosii au pierdut puterea politica si admnistrativa.Intr-adevar,tupeul si impostura sunt o caracteristica a PSD-istilor,dar de data aceasta au fost redusi la tacere si resemnare..Acum cu ce vine in fata alde Stanescu?Vine cu alte minciuni tipic comuniste..Faptele lui si ale PSD-ului vorbesc de la sine.Din 1990 acest partid a venit la putere prin minciuna,diversiune si crima.Au luat puterea prin lovitura de Stat din Decembrie 1989,respectiv au mintit prin vocea lui Ion Iliescu, anunțata ca FSN nu este un partid politic și ca nu va nominaliza candidați pentru alegerile care urmează.Dar apoi s-a sucit.Asa si acum.Stanescu este un tradator de clasa…A fost sluga comunistilor si are in sange minciuna si parvenitismul..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<