20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Stupina, satul cu patru alegători

- Advertisement -

Într-un sat din Olt, ziua alegerilor a fost una cu adevărat specială pentru cele patru persoane care mai locuiesc aici. Pe un deal din Cârlogani, la Stupina, într-un loc uitat de lume, bătrânele singure au reușit să ajungă la urne.

Nu știu politică, nu îi cunosc prea bine nici pe candidați, dar încă mai speră că ceva se va schimba și satul va fi din nou plin de viață. Primăria le-a asfaltat drumul care trece prin pădure, iar tinerii au început să caute să cumpere terenuri, să își ridice case.

Tanti Ionica, una dintre bătrânele satului, își amintește cu nostalgie de vremurile când pe dealul de la Stupina trăiau 40 de familii cu copii. „Tinerii au plecat la serviciu și li s-a părut greu să mai facă drumul până aici. S-au mutat în vale. Nouă nu ni se mai pare greu, dacă așa am trăit. Înainte erau 40 de familii, casă lângă casă. Acum, după ce au făcut asfaltul acesta, caută să cumpere pământ să își facă case. Și ar fi bine. Dacă e lume mai multă, mai ai cu cine să stai de vorbă”, spune cu speranță femeia.

Tanti Valerica e și mai bătrână și e bolnavă. Spune resemnată că nu mai speră într-un trai mai bun, dar a mers la vot împreună cu vecinele sale. „Suntem patru muieri aici și ne-am dus toate la vot. Dar sunt bolnavă, nu îmi mai arde mie de președinte și de nimic”, mărturisește bătrâna.

Vecina ei, tanti Ionica, încă mai speră, printre lacrimi, că lucrurile „se vor mai îndrepta” în România. „Să meargă țara bine, să se îndrepte, să nu mai stăm chinuiți așa”, răspunde femeia, când este întrebată ce așteptări are de la viitorul președinte.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți