14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii de muncă, controale la societăţile care au angajaţi străini

- Advertisement -

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au verificat zilele trecute modul în care angajatorii din judeţ respectă prevederile legale referitoare la legislația muncii și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Inspectorii de muncă au controlat nouă firme care au angajaţi străini şi au constatat mai multe deficienţe pentru care au dispus măsuri de remediere.

Angajatorii cu muncitori străini au fost verificaţi în perioada 14 – 18 noiembrie, principalele obiective urmărite de Inspecţia Muncii fiind  identificarea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piața muncii din Romania, identificarea angajatorilor care utilizează cetățeni străini non UE în activități lucrative, respectiv cetățeni străini non UE detașați, garantarea în plată a salariului minim brut pe țară şi verificarea respectării prevederilor privind timpul de muncă și de odihnă.

„Grupul țintă a fost reprezentat de către societățile care au notificat ITM Olt muncă cu privire la detașarea cetățenilor străini non Uniunea Europeană, angajatorii susceptibili că utilizează forță de muncă cetățeni străini sau care au fost sancționați pentru nerespectarea condițiilor legale privind încadrarea în muncă a cetățenilor străini pe teritoriul României”, a spus Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Inspectorii de muncă olteni au desfăşurat astfel mai multe acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, două dintre ele fiind împreună cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări Olt. S-au verificat nouă angajatori și au fost dispuse trei măsuri de remediere a deficiențelor constatate, respectiv pentru neevidențierea timpului de lucru și necompletarea dosarului de personal.

La ora actuală, datele centralizate de Inspecţia Muncii arată că tot mai multe firme din Olt apelează la serviciile angajaților din spaţiul extracomunitar, în judeţ fiind peste o sută de străini care lucrează în metalurgia aluminiului, confecţii textile, construcţii, agricultură, comerţ şi asistenţă spitalicească.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți