3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Premierul Orban a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România despre rectificarea bugetară

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România, principalele teme de discuţie fiind definitivarea proiectului de rectificare bugetară şi alocarea resurselor financiare suplimentare necesare comunităţilor locale.

„În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunităţile locale: asigurarea cofinanţării necesare pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi a celor de care beneficiază însoţitorii acestor persoane, acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcţionarea serviciilor curente oferite cetăţenilor de către administraţia locală”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern.

Potrivit sursei citate, o altă temă adusă în discuţie de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase pe care reprezentanţii administraţiei trebuie să le parcurgă în pregătirea şi implementare proiectelor de dezvoltare locală.

„În acest context, şeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative şi informatizarea activităţii administraţiei, astfel încât implementarea investiţiilor să fie susţinută inclusiv prin reducerea numărului de avize şi prin digitalizarea activităţilor. Totodată, prim-ministrul a reiterat angajamentul de a se consulta cu structurile asociative ale administraţiei locale asupra reglementărilor care privesc activitatea acestora. La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă”, se precizează în comunicat. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți