22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Elevi şi dascăli de la Economic, vizită în Franţa, în cadrul proiectului Erasmus +

- Advertisement -

Opt elevi şi trei profesori de la fostul Colegiu Economic din Slatina, actualul Liceu Tehnologic „Petre S. Aurelian”, au fost săptămâna trecută într-o vizită în Franţa, în cadrul Proiectului Erasmus +.

Dascălii Mirela Dumitra, director, Mihaela Mirescu, coodonator proiect, Florina Diaconescu, profesor de limba engleză şi membru în echipa de proiect, şi elevii Alexandra Drăgoi, Cătălina Coteneanu, Elena Roibu, Georgiana Rotaru, Loredana Calcan, Andrei Popa, Răzvan Alexa, Ionuţ Gîrtonie, au făcut parte din echipa liceului slătinean care în perioada 17 – 22 noiembrie au participat la mobilitatea transnațională desfășurată în orașul francez Reims, în cadrul proiectului Erasmus +, KA229, cu titlul „Demain tous solidaires” şi finanțat de Comisia Europeană.

Echipa de la Economic, alături de alţi elevi și profesori din Portugalia, Bulgaria și Franța, a participat la mai multe activități derulate cu prilejul Săptămânii Solidarității în Franța. „Activitățile au stat sub semnul solidarității: acțiune, spirit de înțelegere, unitate, fraternitate, coeziune, voluntariat, angajament. Profesorii au asistat la ore de specialitate, iar elevii au participat la diferite ore de curs (franceză, engleză, gastronomie, administrație, animație, chimie-fizică n.r.)”, se arată într-un comunicat remis de unitatea de învăţământ liceal.

Cu toţii au fost parte şi a unor acțiuni de voluntariat, cum ar fi strângerea deșeurilor, alături de reprezentanții Asociației „Marchons Utile” și de persoanele cu handicap, jocuri și activități alături de bătrânii de la Maison de Retraite – Résidence Wilson, vizitarea unor asociații care asigură un loc de muncă pentru șomeri, ateliere de solidaritate – scrierea de mesaje de solidaritate în cele patru limbi, decorarea primelor trei litere ale cuvântului solidarité, vizitarea expoziției Unicef la 30 de ani, participarea la Forumul Asociațiilor, organizat la liceul Saint-Michel şi vizionarea filmului „Hors des Normes”. La activităţi a fost prezent şi Stéphane Lang, viceprimarul orașului francez Reims, care le-a vorbit elevilor din cele patru ţări despre comunitate şi istoricul urbei.

În urma activităților din cadrul proiectului Erasmus +, elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian și-au îmbunătățit competențele în domeniul solidarității, competențele de comunicare în limba franceză, dar şi competențele profesionale și personale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți