15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noul pod de la Găneasa, deschis circulației

- Advertisement -

Conducerea Secției de Drumuri Naționale Slatina a decis să deschisă marţi circulația pe podul de la Găneasa, aflat pe Drumul Naţional 64. Autoturismele, dar mai ales mașinile de mare tonaj, vor putea circula în siguranță pe acest tronson de drum. Construcția podului a început în anul 2017, când cel vechi a fost avariat de precipitații.

Podul este amplasat pe drumul care leagă Craiova de Râmnicu Vâlcea, în comuna Găneasa. Pe durata lucrărilor, circulația mașinilor de mare tonaj a fost deviată prin localitatea Salcia, iar mașinile mici au circulat pe o bretea amenajată de drumari imediat după închiderea vechiului pod. „S-a dat în trafic noul pod de pe DN 64, kilometrul 35 + 900 metri, peste râul Negrișoara. Cu o lungime totală de 28,1 metri, construit pe grinzi prefabricate, având o singură deschidere, acest pod poate fi folosit de toate categoriile de autovehicule”, au anunțat reprezentanții Secției de Drumuri Craiova.

Podul a fost construit cu bani de la bugetul de  stat. „Contractul de lucrări este în valoare de 2 milioane de lei, banii provenind de la bugetul de stat. Avem acești bani și au fost achitați constructorului în mod corespunzător, până la această dată. Este practic singurul pod construit după Revoluție la nivelul SDN Slatina, de la zero”, a explicat Adrian Motorga, directorul Secției de Drumuri Naționale Slatina.

Lucrările au fost finalizate în urmă cu aproape două luni, însă cei de la Drumuri au așteptat rezultatele expertizei de siguranță a traficului, până să deschidă podul. Breteaua de ocolire a fost deja închisă, iar circulația, atât a autoturismelor, cât și a mașinilor mari, a fost preluată de noul pod.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți