9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scheletele găsite pe câmpul din Brâncoveni aparţin unor bărbaţi care au murit acum peste 70 – 80 de ani

- Advertisement -

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a primit marţi concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase care s-au găsit acum o săptămână pe un câmp situat la marginea satului Mărgheni al comunei Brâncoveni, în urma efectuării unor lucrări agricole. Primele rezultate arată că cele două schelete găsite nu prezintă leziuni traumatice şi aparţin unor bărbaţi, care au murit în urmă cu peste 70 – 80 de ani.

„În dimineaţa acestei zile (marţi n.r.), Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase, în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25 – 30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40 – 50 de ani. S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Cercetările în acest caz nu se opresc aici, Anca Anuţa, prim-procurorul parchetului oltean, spunând că anchetatorii vor să stabilească cum au ajuns acele osemnite umane acolo. „Dosarul nu se clasează. Expertiza antropologică nu este singura probă, este esenţială, dar trebuie să şi stabilim cum au ajuns acele fragmente osoase acolo. Nu ştiu să vă spun acum dacă ar fi aparţinut unor militari care au murit în al Doilea Război Mondial, facem în continuare cercetări. Urmează acum să solicităm informaţii cu privire la care era configuraţia satului în urmă cu 70 – 80de ani în urmă, ţinând cont că acolo, în imediata apropiere, este şi un cimitir”, a spus şefa Parchetului Olt.

Reamintim că fragmentele osoase, precum şi două cranii, au fost găsite în seara zilei de 19 noiembrie pe un teren agricol de la marginea satului Mărgheni al comunei Brâncoveni de un tractorist şi alte persoane aflate în zonă, care au alertat imediat autorităţile. Descoperirea macabră a fost făcută într-o zonă cunoscută sub denumirea „Odaia lui Soreaţă”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți