20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bărbați din Osica de Sus, dosare penale pentru braconaj piscicol

- Advertisement -

Doi bărbați de 25 și 41 de ani, din comuna Osica de Sus, sunt cercetați penal după ce, marți seara, au fost depistați de jandarmi pe malul drept al râului Olt, în satul Tomeni, desfășurând activități ilegale de pescuit comercial pe luciul cursului de apă.

Bărbații braconau cu ajutorul unor ambarcațiuni pneumatice și a mai multor plase de pescuit comercial, în lungime totală de peste un kilometru. Asupra lor jandarmii au găsit şi 45 de kilograme de peşte. „Făptuitorii, uneltele de pescuit, precum şi ambarcaţiunea folosită, au fost predate organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural”, a spus Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Pe numele celor doi osiceni au fost întocmite dosare penale pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Jandarmii spun că faptele săvârşite constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

Cătălin FIRCOIU    

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți