7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 40.000 de olteni, vaccinaţi antigripal

- Advertisement -

Săptămânal, numărul oltenilor care s-au imunizat împotriva gripei sezoniere este în creştere. Ministerul Sănătăţii a repartizat cu titlu gratuit Direcţiei de Sănătate Publică Olt 52.670 de doze de vaccin gripal pentru desfăşurarea campaniei de vaccinare antigripală în sezonul rece 2019 – 2020, iar dintre acestea s-au administrat deja peste 40.000.

Dozele de vaccin gripal au fost repartizate judeţului Olt în patru tranşe, câte o tranşă în lunile septembrie şi octombrie şi două în luna noiembrie. Până acum, 40.303 olteni s-au vaccinat antigripal, iar cei mai mulţi sunt vârstnicii de 65 de ani şi peste, respectiv 22.173.

Potrivit datelor oficiale centralizate de DSP Olt, s-au mai imunizat 14.584 de persoane cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, 2.971 de medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire copii sau bătrâni şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, 406 persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, 85 de gravide şi 84 de copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi cinci ani.   

Deşi numărul oltenilor imunizaţi împotriva gripei sezoniere este într-o continuă creştere, în judeţul se înregistrează în continuare cazuri de îmbolnăvire cu viroze şi pneumonii. Numai săptămâna trecută au fost 1.200 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 45 de internări, şi 474 de cazuri de pneumonii, cu 53 de internări. Ponderea este în continuare deţinută de grupele de vârstă cuprinse între 0 şi 19 ani. Statisticile DSP arată că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii n.r.) a fost de 1.674 şi a fost cu aproximativ 10% mai mic decât media ultimelor 3 săptămâni – 1.882 de cazuri. Specialiştii în sănătate publică spun că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsura profilactică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți