Procurorul Popescu de la Caracal, înapoi la muncă

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, anchetatorul acuzat că nu i-a lăsat pe poliţişti să intre în locuinţa Gheorghe Dincă pentru a o salva pe Alexandra Măceşanu, tânăra de 15 ani, din Dobrosloveni, dispărută din Caracal la sfârşitul lunii iulie şi despre care se crede că ar fost răpită, sechestrată, violată, omorâtă şi arsă de caracaleanul care a recunoscut acest lucru, se poate întoarce la muncă.

Decizia a fost dată miercuri de reprezentanţii Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul Popescu de la Parchetul Caracal a fost suspendat din funcţie după ce în privinţa sa s-a declanşat ancheta disciplinară. Inspecţia Judiciară exercitase acţiunea disciplinară faţă de procuror pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. Acum, în urma soluţiei dată de CSM, suspendarea lui Cristian Ovidiu Popescu a încetat şi poate să-şi reia activitatea.

„Cu majoritate (…) admite cererea formulată de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, de reevaluare a măsurii suspendării din funcţie până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare. Dispune încetarea măsurii suspendării din funcţie luată prin hotărârea nr. 7 P din 1 august 2019 a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară”, se arată pe site-ul CSM. Pe 11 decembrie au loc şi alte discuţii cu privire la respingerea cererii formulată de procurorul Popescu şi menţinerea suspendării acestuia: „Cu opinie separată, în sensul respingerii cererii formulată de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, şi a menţinerii măsurii suspendării din funcţie dispusă prin hotărârea nr. 7 P din 1 august 2019 a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară”.  

Alexandru Cumpănaşu, unchiul adolescentei din Dobrosloveni, care a dispărut pe 24 iulie, a doua zi a sunat la 112, a spus chinurile groaznice prin care a trecut, şi care se presupune că a fost ucisă de Dincă, s-a revoltat imediat în urma deciziei dată de CSM. „(…) CSM a decis retragerea suspendării şi întoarcerea la locul de munca pentru procuror Popescu, cel care a stat 19 ore fără să se intervină cu poliţia în cazul Alexandrei. Nu pot să vă descriu frustrarea, supărarea şi mâhnirea familiei. Nu ne vine să credem pur şi simplu. (…) Mai continuă ancheta la SIIJ (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie n.r.), până va fi şi aceasta desfiinţată după cum s-a anunţat deja. Familia Alexandrei este în stare de şoc (…)”, a postat acesta pe pagina sa de Facebook.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Procurorul Popescu de la Caracal, înapoi la muncă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.