14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbatul care a violat-o pe Luiza, împreună cu Dincă, în arest preventiv

- Advertisement -

Ştefan Risipiceanu, bărbatul de 46 de ani, din Caracal, reţinut miercuri de DIICOT după ce anchetatorii au stabilit că acesta ar fi violat-o pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care la jumătatea lunii aprilie a dispărut, ultima dată fiind văzută în municipiul Caracal, a fost arestat preventiv. Bărbatul ar fi săvârşit fapta chiar în locuinţa lui Gheorghe Dincă, cel acuzat că a răpit-o pe fată şi care a recunoscut că a omorât-o pe aceasta.

Decizia de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a fost luată joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti, însă aceasta nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Ştefan Risipiceanu este cercetat în dosar pentru viol în formă agravantă asupra victimei Luiza Melencu,  infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Bărbatul din Caracal a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul anchetei de procurorii structurii centrale. Procurorul Georgiana Hossu, şeful interimar al DIICOT, a declarat că inculpatul reţinut făcea parte din anturajul lui Dincă, iar ambii au întreţinut cu aceasta raporturi intime.

„În data de 14 aprilie 2019, în jurul orei 12:00, după ce inculpatul Gheorghe Dincă a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Mihaela Luiza Melencu, ce aştepta «la ocazie» pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi (miercuri n.r.). Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. Inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului Gheorghe Dincă şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie”, a spus Hossu.

În această zi, adolescenta răpită a fost bătută şi violată de cei doi bărbaţi, totul petrecându-se în camera în care Dincă dormea. „La explicațiile oferite de inculpatul Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Mihaela Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Gheorghe Dincă, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, a spus şeful interimar al DIICOT. Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Risipiceanu este o persoană fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Procurorul Georgiana Hossu a mai precizat că bărbatul de 46 de ani „nu este complice, instigator sau co-autor” la săvârşirea infracţiunilor comise de Dincă şi pentru care acesta a fost arestat. Totodată, şeful interimar al DIICOT, a anunţat că dosarul privind „Cazul Caracal” va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți