Intersecții cu supraveghere video și semafoare inteligente

Semafoare inteligente în marile intersecții, treceri de pietoni semaforizate, monitorizare video a traficului și detecția automată a celor care trec pe roșu la semafor. Acestea sunt principalele investiții cuprinse într-un proiect de management integrat al traficului, pentru implementarea căruia Primăria Slatina a obținut fonduri europene.

Slătinenii vor spune, în curând, „adio” cozilor lungi de mașini de la semafoare, iar cei care vor circula cu autobuzul vor ajunge mai repede și în siguranță la destinație. Toate aceste schimbări care vor fluidiza traficul din oraș vor fi implementate cu ajutorul fondurilor europene.

Proiectul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” va asigura infrastructura necesară pentru evitarea ambuteiajelor. „Noul sistem va asigura prioritate pentru transportul public local în locațiile semaforizate și adaptarea în timp real a ciclurilor de semaforizare, timpi de deplasare mai mici pentru transportul în comun în defavoarea transportului cu autoturismul personal. De asemenea, va exista monitorizare video permanentă în intersecții, astfel încât să știm exact ce mașini au circulat prin zona respectivă. Foarte importantă este detecția automată a trecerii pe roșu, prin intermediul camerelor de detecție”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Investițiile se ridică la 12,3 milioane lei, cea mai mare parte din sumă fiind alocată din fonduri europene. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat miercuri de primarul Emil Moț.

Simona Vârban

2 comentarii la „Intersecții cu supraveghere video și semafoare inteligente

 • fluidizarea traficului rutier sepaote face intr-o buna masura prin respectarea unor reguli elementare de circulatie ( si vegherea de catre Politia Rutiera si Politia Locala):
  – parcarea corecta PARALEL cu axul drumului pe arterele cu 4 benzi de circulatie pe sens (str. Arcului , str. Primaverii, str. Ecaterina Teodoroiu) – organele abilitate dorm ??
  – respectarea marcajului de preselectie pentru virajul la dreapta , cind semaforul permite efectuarea virajului, inclusiv de catre soferii LOCTRANS) – organele abilitate dorm ??
  In plus, crearea unor infrastucturi serioase pentru biciclete si spatii de parcare in suguranta pentru acestea.
  ma intreb, retoric, daca pe o strada , la un moment dat, sint 1000 de masini, daca pui semafoare vor fi mai putine masini ?

  Răspunde
 • Poate fi o alternativa! Problema nu este cu semafoarele, cu timpii, cu numarul mare de masini ci cu disciplina in trafic si educatia rutiera. La coada la semafor se sta si in Berlin si in Londra si la Paris. Diferenta e ca ei, cand apare verde pleaca de pe loc.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.