7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

30 de ani de la înființarea Stației de Pompieri Scornicești, sărbătoriți printr-un ceremonial militar

- Advertisement -

A fost sărbătoare joi la sediul Stației de Pompieri Scornicești, care a împlinit 30 de ani de la înființarea subunității ISU Olt. Pentru a marca evenimentul, inspectoratul a organizat un ceremonial militar, la care au luat parte comanda unității, foști comandați, cadre militare în rezervă și familii ale salvatorilor.

La ceas aniversar, colonelul Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt, a acordat diplome aniversare celor 11 ofițeri și subofițeri care s-au aflat la comanda pompierilor din Scornicești, cadrelor militare în rezervă care și-au desfășurat activitatea în cadrul subunității și cadrelor în activitate care s-au remarcat pe timpul misiunilor desfășurate în sprijinul cetățenilor.

La împlinirea a 30 de ani de la operaționalizarea subunității de pompieri din orașul Scornicești, a fost realizată și o placă aniversară, care a fost amplasată în interiorul clădirii, în onoarea comandaților Stației de Pompieri Scornicești. Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare din care au făcut parte pompieri și paramedici ai subunității.

Stația de Pompieri Scornicești a funcționat în perioada 1989 – 2002 ca pichet de pompieri în cadrul Companiei de Pompieri Slatina, iar începând cu anul 2002 funcționează, independent, ca subunitate. Salvatorii de aici au un raion de intervenție format din două orașe și 11 comune, în suprafață de aproximativ 782 de kilometri pătrați, cu o populație de peste 42.600 de persoane.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți