10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţistul Dumitrescu de la Caracal, demis de IPJ Olt, îşi poate relua activitatea

- Advertisement -

Dan Marius Dumitrescu, poliţistul de la Caracal care, la sfârşitul lunii august, a fost dat afară de IPJ Olt, ca urmare a cercetării sale într-un dosar care priveşte săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, se poate întoarce la serviciu. El a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Craiova, magistraţii suspendând dispoziţia prin care poliţistul a fost concediat până când procesul pe care l-a intentat inspectoratului, în care cere anularea actului administrativ, se finalizează.

Decizia dată joi de magistraţii craioveni este definitivă, după ce aceştia au judecat recursul declarat de Dumitrescu în urma respingerii de Tribunalul Olt, la finele lunii octombrie, a cererii de suspendare a dispoziţiei dată de IPJ Olt, la sfârşitul lunii august. Curtea de Apel a dispus suspendarea actului administrativ până când instanţa de fond, în speţă Tribunalul Olt, se va pronunţa în procesul pe care poliţistul l-a intentat inspectoratului, un nou termen în dosarul judecat de magistraţii Secţiei a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Olt fiind data de 14 ianuarie 2020.

Concedierea lui Dan Marius Dumitrescu a venit ca urmare a implicării sale într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, cămătărie, şantaj, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi proxenetism. Era suspect în această cauză şi în luna aprilie a fost săltat de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în mai multe localitatăţi din Olt, una dintre ele fiind şi la locuinţa sa din Caracal. În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că omul legii are doar calitatea de martor în această cauză.  

Dumitrescu avea la acea vreme o vechime de zece ani în cadrul IPJ Olt, de un an lucra la Biroul Rutier al Poliţiei Caracal, iar înainte a fost poliţist de proximitate. În luna august avea să fie dat afară din Poliţie Olt, ca urmare a destituirii sale de Consiliul de Disciplină din cadrul instituţiei, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției. „Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se arăta la sfârşitul lunii august într-o precizare a IPJ Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți