Drumarii se declară pregătiți de intervenție

Iarna şi-a intrat drepturi, cel puțin în calendar. Temperaturile au scăzut și nu e exclus să apară și primii fulgi de zăpadă. Autoritățile spun că sunt pregătite să intervină, pe drumurile județene. Contractele de deszăpezire au fost încheiate din timp.

Drumarii și-au pegătit utilajele și au achiziționat material antideranpant în cantități suficiente, pentru a face față iernii care tocmai a început.

Consiliul Județean a desemnat prin licitație firme care să se ocupe de fiecare tronson, astfel încât, în cazul în care va ninge abundent, să se intervină rapid pentru ca circulația să se desfășoare în condiții cât mai bune. „În ceea ce privește Consiliul Județean și drumurile pe care le avem în administrare, au fost încheiate contractele pentru deszăpezire. Așa cum știți, a fost derulată licitația pe parcursul lunilor anterioare și s-au încheiat contractele, deci suntem pregătiți”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Și cei de la Secția de Drumuri Naționale Slatina se declară pregătiți să intervină pe tronsoanele de drum național care traversează județul. Se va acționa cu nisip și sare, materiale care au fost deja achiziționate. În plus, în zonele în care au fost probleme mari cu zăpadă adusă de viscol pe carosabil s-au montat parazăpezi.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<