14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oltenii, solidari cu cetăţenii afectaţi de cutremurul din Albania

- Advertisement -

După cutremurul care a avut loc în Albania, în noaptea zilei de luni spre marţi, în urma căruia şi-a pierdut viaţa zeci de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite, Prefectura Olt, în parteneriat cu Crucea Roșie Olt, au dat startul campaniei „Solidaritate socială pentru cetățenii din Albania”.

Seismul din noaptea de 25 spre 26 noiembrie a fost unul puternic având magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, pe lângă persoanele moarte sau rănite, salvatorii, printre care au fost și români, au tot scos în ultimele zile albanezi aflați în viață sub dărâmături.

Aceștia, dar și cei răniți în urma cutremurului devasator, şi nu numai, au acum nevoie de ajutor, campania autorităților oltene fiind demarată în acest sens.

„Solidaritate socială pentru cetățenii din Albania” are ca obiective sprijinirea la nivel local a demersului național inițiat de Crucea Roșie Română prin „Apelul umanitar pentru Albania”, lansat în vederea ajutării persoanelor afectate de seism, şi organizarea unei colecte financiare, sumele strânse urmând a fi virate într-unul din conturile special deschise de Crucea Roşie.

„Având în vedere numărul mare de victime ale acestui dezastru natural, lansăm un apel umanitar către toți cetățenii, autorităţile și instituțiile publice locale, societăţile comerciale, organizaţiile neguvernamentale care doresc să contribuie la susținerea acestei campanii. Donațiile pot fi făcute: on-line pe site-ul Crucii Roşii şi în conturile special deschise pentru această campanie: RO31BRDE410SV21981334100 RON şi RO62BRDE410SV21981684100 EUR”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Totodată, la sediul Prefecturii de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 12 A, din Slatina, se pot dona direct sume de bani într-o cutie sigilată, special înfiinţată pentru această campanie. „Donatorii se pot înregistra într-un registru ce va conține numele, prenumele și semnătura acestora. Personalul responsabil cu relațiile publice din cadrul instituției va îndruma donatorii cu privire la acest demers, accesul cetățenilor în clădire urmând a se  face cu respectarea regulilor interne, de luni până joi între orele 08:00 – 16:30 și vineri între orele 08:00 – 14:00. Dorim ca prin acest demers să promovăm și să încurajăm solidaritatea socială, empatia, compasiunea și dorința de întrajutorare a semenilor noștri și mulțumim anticipat tuturor celor care vor găsi de cuviință să participe la această campanie”, se mai arată în comunicat.

Campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Albania va fi deschisă până în data de 31 decembrie 2019.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți