10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei milioane de lei pentru modernizarea sistemului de transport public din Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina va investi peste trei milioane de lei, în mare parte bani europeni, pentru a moderniza tot sistemul de transport public din oraș. Pe lângă achiziționarea de autobuze electrice și modernizarea stațiilor de transport local, municipalitatea va amenaja și un dispecerat care va monitoriza toate autobuzele, cu tot cu numărul pasagerilor aflați la bord. De asemenea, noul sistem va permite estimarea timpilor de călătorie și va trimite notificări despre starea tehnică a autobuzelor.

„Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public”  este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, și are o valoare totală de 3,094,630.28 lei.

Investițiile prevăzute în proiect sunt structurate în două componente: dispeceratul de monitorizare a transportului și achiziționarea a trei stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice. „Va fi realizat un dispecerat pentru transportul public local care să integreze funcții precum monitorizarea parcului de vehicule, planificarea serviciilor de transport public, managementul acestuia și controlul vehiculelor de transport public, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele de transport public electrice. Astfel, se va putea monitoriza starea vehiculului de transport public – capacitatea de a colecta date de la senzori și alte funcționalități de la bordul vehiculelor (parametrii vehiculelor, numărul de călători la bordul vehiculului, alarme de la vehicule transport public, notificări legate de activități ale pasagerilor și notificări de la incidente transmise de pasagerii de la bordul vehiculelor transport public). Totodată, va fi posibilă estimarea timpilor de călătorie, sosire în stație şi transmiterea informațiilor privind timpii estimați către pasagerii din autobus”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate și trei stații de încărcare rapidă autobuze electrice. Acestea vor fi amplasate în următoarele puncte: stația Clocociov, pe strada Mănăstirii, la capătul liniei 5, pe strada Primăverii, la LPS, pe traseul liniei 3 şi pe strada Ecaterina Teodoroiu, aproape de Piața Steaua.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți