Liceenii actori de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina, câştigătorii Festivalului „Dialogul absurZilor…?”

Anul acesta s-au împlinit 110 ani de la naşterea dramaturgului Eugen Ionescu, în Slatina, iar cu acest prilej reprezentanţii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă din subordinea Consiliului Judeţean Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt au organizat o nouă ediţie a Festivalului de teatru pentru liceeni „Dialogul absurZilor…?”. Elevii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina au demonstrat că sunt cei mai buni, iar în final au câştigat marele premiu al festivalului.  

Festivalul de teatru, parte a proiectului „Teatrul de mâine” a ajuns în 2019 la ediţia a noua şi s-a bucurat de un real succes, la evenimentul cultural, care a făcut parte din manifestarea intitulată „Zilele Eugen Ionescu” şi s-a desfăşurat în weekend la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, fiind prezent şi Adrian Ciglenean, actor al Teatrului „Apropo” din Bucureşti.

„Dialogul absurZilor…?” s-a desfăşurat pe două secţiuni – monolog şi scenetă, în final membrii juriului, al cărui preşedinte a fost actorul Adrian Ciglenean, acordând premii şi trofeul festivalului, precum şi premii speciale celor mai buni actori liceeni. Marele premiu a fost obţinut de elevii Colegiului „Ion Minulescu” din Slatina.  

„Elevii noștri, unii veterani, alții debutanți în domeniul artei dramatice, au obținut certificarea talentului și a potențialului lor artistic prin câteva premii care nu pot decât să ne bucure. Marele premiu și trofeul festivalului au revenit liceenilor noştri, în colaborare cu Palatul Copiilor Slatina, prin dascălul Mădălina Balica, pentru sceneta «Maestrul Eugen Ionescu», coordonați de profesorii Monica Sterpan, Magdalena Jagă și Ion Mitru şi cu contribuția profesoarei Sonia Ungureanu la partea de text a scenetei «Eu și cicatricea mea». Felicitări tuturor!”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii colegiului slătinean pe pagina de Facebook.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Liceenii actori de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina, câştigătorii Festivalului „Dialogul absurZilor…?”

  • Acest liceu, care a dat un talentat scriitor, Danut Ungureanu, gratie minunatului dascal, regretata profesoara de limba romana Geogeta Tronaru, va da precis si actori talentati . Sunt mandra ca am absolvit acest liceu si am avut profesori excelenti despre care le povestesc copiilor mei.

    Răspunde
  • Felicitări sincere câştigătorilor pentru prezentarea metaforică a “maestrului”!
    Am fost acolo, am muncit, am visat, am sperat… Cred ca “Evenimentul de Olt” ar fi trebuit să vorbească şi despre celelalte trupe de teatru laureate. Noi suntem Liceul Iancu Jianu, am obţinut Premiul al III-lea cu piesa “TICTACI”, am fost apreciaţi pentru scenariul original realizat de către noi şi pentru întregul concept, apreciat drept “ambiţios” de către juriu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<