8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tradiție și performanță în educație, la Corabia

- Advertisement -

Una dintre cele mai prestigioase școli din județ, Liceul Teoretic „A. I. Cuza” din Corabia, a sărbătorit un secol de existență. Într-o atmosferă înălțătoare, mai multe generații de elevi și-au dat întâlnire în orășelul de la malul Dunării, să rememoreze clipele frumoase, petrecute pe băncile școlii.

Liceul Teoretic „A. I. Cuza” și-a deschis porțile pentru foștii elevi și profesori, cei care au scris istoria celor 100 de ani de existență în peisajul educațional românesc. Au fost emoții mari pentru toți cei care au trecut pragul școlii, în acest moment istoric.

„Mă bucur că printre absolvenții acestei școli mă număr și eu și mărturisesc că unicul meu regret este că spre deosebire de alții eu nu am putut să ajut atât cât aș fi vrut această urbe și acum, la aproape 80 de ani, voi avea posibilitatea să realizez ceea ce îmi propusesem mai demult, dar ceea ce nu am putut să fac pentru acest oraș”, a mărturisit actorul Emil Boroghină, fost elev al școlii.

Printre foștii absolvenți de la A. I. Cuza este și deputatul de Olt Alexandru Stănescu, prezent și el la aniversare. „100 de ani pentru un liceu este o vârstă care, din punctul meu de vedere, marchează o calitate a școlii respective”, a declarat Stănescu. Şi realizatoarea TVR Niculina Merceanu a mărturisit, cu lacrimi în ochi, că școala de la malul Dunării este cea care i-a călăuzit pașii către cariera pe care avea să o urmeze. „La mulți ani, dragă instituție, care m-ai făcut Om! M-ai făcut să cunosc lumea, m-ai făcut să înțeleg viața, m-ai făcut să iubesc oamenii și am venit acum să-ți întorc sentimentele cu care am plecat cândva din liceu și acum revin cu multă dragoste și emoție”, a spus realizatoarea TV.

Și astăzi, Liceul Teoretic A. I. Cuza este o instituție de învățământ valoroasă, cu dascăli dedicați și elevi care duc mai departe cu mândrie numele școlii lor. La împlinirea unui secol  de educație, conducerea liceului a dezvelit o placă comemorativă. Participanții la manifestările ocazionate de aniversarea liceului corăbian au urmărit un scurt film care a adus în actualitate oamenii care au scris istoria acestei unități de învățământ.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți