10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputații olteni, aprobare pentru construcția centurii mediane a Slatinei

- Advertisement -

Proiectul de lege prin care Primăria Slatina va prelua o parte din terenurile Hergheliei Slatina pentru a construi un drum a fost avizat de Comisia de Agricultură din Camera Deputaților. Parlamentarii de Olt Alexandru Stănescu, în calitate de preşedinte, şi Dan Ciocan, secretarul comisiei, au inițiat și au susținut acest proiect vital pentru dezvoltarea infrastructurii din Slatina.

Proiectul se află acum la Camera Deputaţilor, după ce a fost aprobat de Senat. În Comisia pentru Agricultură, a fost votat în unanimitate.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a făcut apel la toți deputații să aprobe acest proiect în unanimitate.

„În cadrul comisiei a fost dezbătut și aprobat proiectul de lege privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, precum și transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al Statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a municipiului Slatina și în administrarea Consiliului Local al municipiului Slatina”, a declarat deputatul Dan Ciocan.

Primăria Slatina va investi 58.440.178 lei, sumă fără TVA, pentru a construi un drum de legătură între cele două zone industriale din oraș, cea de la ALRO și cea de la TMK-Pirelli. Lungimea drumului este de 5,6 kilometri. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.
Aproape jumătate din acest drum ar trebui să treacă pe un teren care aparţine Hergheliei Slatina. Un proiect legislativ care vizează transferul acestui teren către Primăria Slatina a fost iniţiat de parlamentarii PSD Olt.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți