8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Persoanele cu dizabilități, angajați model

- Advertisement -

În fiecare an, pe 3 decembrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități, iar în acest an activitățile s-au concentrat pe accederea acestor persoane la dezvoltarea incluzivă, echitabilă şi durabilă. În Olt, sunt peste 23.000 de persoane cu handicap, iar dintre acestea 600 au un loc de muncă.

Marile companii au spart gheața și au integrat perfect printre angajați și persoane cu handicap. La fabrica de cabluri Prysmian, din Slatina, lucrează în perfectă armonie cu ceilalți angajați și persoane cu dizabilități. Conducerea companiei spune că ei obțin performanțe remarcabile. „Noi nu vedem nicio diferență, ei s-au integrat în totalitate. Lucrăm foarte mult să schimbăm mentalitatea celor din jur. Acești oameni aduc un plus de valoare companiei noastre”, a explicat Dario Rugge, HR Director la Prysmian Slatina.

Mădălin Nițu din Slatina este surdo-mut și se numără de câteva luni bune printre salariații fabricii de cabluri. Este asistent la o magazie și distribuie salariaților echipamentul de protecție a muncii. „Lucrez de aproape cinci luni aici și îmi place ceea ce fac. M-am integrat bine și am o relație bună cu ceilalți colegi”, a mărturisit încântat bărbatul.

În județ sunt, în familie și în centrele specializate, aproximativ 23.000 de persoane cu dizabilități. Dintre aceștia, 1.600 sunt minori. „Din toate aceste persoane, un număr de 602 sunt angajate, cel mai mare număr fiind în mediul privat – 584”, a declarat Rădița Piroșca, directorul Direcției Generale de Asistență Socială Olt.

Angajatorii care aleg că încadreze în muncă o persoană cu dizabilități primesc din partea Agenției pentru Șomaj o subvenție lunară de 2.250 de lei, pentru o perioadă de 12 luni, cu condiția încheierii unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată și a menținerii persoanei respective în activitate pentru o perioadă de cel puțin 18 luni.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți