15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Casă de Cultură modernă, la Corabia. Inaugurarea, la începutul anului 2020

- Advertisement -

Corăbienii nu mai au prea mult de aşteptat pentru a vedea spectacole în condiţii mult mai optime la Casa de Cultură din micuţul orăşel de la malul Dunării. Lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a instituţiei culturale se apropie de final, în acest moment fiind efectuate doar unele finisaje, iar autorităţile locale promit că inaugurarea acesteia va avea loc la începutul anului 2020.   

Casa de Cultură din Corabia este o instituţie declarată monument istoric şi a intrat în reparaţii capitale acum patru ani, iar în prezent lucrările sunt pe sfârşite. Totul s-a realizat printr-un proiect derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

Investiţia a costat aproape 3 milioane de lei cu tot cu TVA. Începând cu anul 2015 aici au fost efectuate lucrări interioare şi exterioare la subsolul clădirii, parter şi etaj, dar şi la acoperiş şi faţade, toate elementele arhitecturale fiind păstrate. Şi la sala de spectacole au avut loc modernizări, una dintre ele fiind realizarea unui pasaj de legatură între Casa de Cultură şi scena sălii de spectacole, pe unde vor circula actorii.

„După finalizarea totală a reabilitării, care acum este la stadiul de finisaje, Casa de Cultură va oferi un cadru optim de desfăşurare a evenimentelor. Vor fi activităţi de promovare a cunoaşterii valorilor culturii şi artei, de dezvoltare şi afirmare a disponibilităţilor creatoare ale populaţiei în toate domeniile de interpretare cultural-artistică, recreativ-distractivă. Toate vor fi în beneficiul cetăţenilor din oraş, şi nu numai, instituţia promovând şi susţinând actul cultural-artistic în toate formele lui de manifestare”, a spus Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

Autorităţile locale promit că inaugurarea Casei de Cultură va fi la începutul anului 2020, atunci când va deveni şi un important punct de atracţie turistică al orăşelului de la malul Dunării.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți