15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Traficul din Slatina, gestionat inteligent cu bani europeni

- Advertisement -

Fondurile europene și o strategie stabilită împreună cu specialiști în domeniu vor scăpa Slatina de aglomerația din trafic. Autoritățile își propun în primul rând să revoluționeze sistemul de transport public, astfel încât să devină o alternativă pentru cât mai mulți locuitori ai orașului. Apoi, să schimbe radical sistemul de semaforizare.

Un proiect în valoare de 12,3 milioane lei, finanțat în cea mai mare parte din bani europeni, vine cu soluții pentru degajarea traficului din Slatina. Semafoarele inteligente, amplasate în cele cinci intersecții mari, își vor schimba culoarea automat, în funcție de intensitatea traficului și nu după timpi prestabiliți, ca acum. De asemenea, pietonii care vor traversa prin patru dintre cele mai aglomerate zone ale orașului vor respecta alte reguli. Trebuie să lase și mașinile să treacă, în cazul în care străzile se aglomerează, deci nu vor mai avea de fiecare dată prioritate.

În avantaj vor fi cei care vor circula cu autobuzul. Noul sistem de semaforizare prevede ca, pe banda destinată mijloacelor de transport în comun, culoarea verde să se instaleze mai des.

O altă componentă importantă a proiectului implementat de Primăria Slatina este siguranța rutieră. Camere performante, care vor filma și numerele de înmatriculare și vor detecta mașinile care trec pe roșu, urmează să fie amplasate în intersecțiile semaforizate.

Pe lângă acest sistem integrat de gestionare a traficului, Primăria Slatina are în derulare și alte investiții pentru a spori mobilitatea urbană. Autobuze electrice pe toate liniile și prelungirea traseelor, un sistem modern de monitorizare a transportului public, achiziționarea de bilete de pe telefonul mobil, locuri de așteptare noi, dar și montarea de piste pentru biciclete, toate vor fi implementate în perioada imediat următoare. De asemenea, urmează să fie semnate documentele pentru achiziționarea de biciclete electrice care vor putea fi închiriate din mai multe zone ale orașului.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți