8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

Paul Stănescu dă cărțile pe față. Viorica Dăncilă, suspectată de „blat” cu Iohannis

- Advertisement -

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a susținut joi o conferință de presă, prima în calitatea sa de secretar general interimar al partidului. După ce le-a mulțumit alegătorilor pentru votul de la alegerile prezidențiale, el a vorbit deschis despre decizia neașteptată a Vioricăi Dăncilă de a candida la cea mai înaltă funcție în stat. Totul s-a întâmplat după o discuție dintre Iohannis și Dăncilă.

Liderii PSD Olt, Paul Stănescu și Marius Oprescu, au vorbit joi despre rezultatul înregistrat de partid la ultimele alegeri, dar și despre situația PSD pe scena politică națională.

Paul Stănescu le-a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care au mers la urne, la alegerile prezidențiale. „Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie – februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord”, a declarat Paul Stănescu.

Liderul PSD Olt a dezvăluit, în premieră, ce s-a întâmplat de fapt atunci când a anunțat că nu susține candidatura Vioricăi Dăncilă la funcția de președinte. Această înțelegere nu a fost însă respectată de Viorica Dăncilă, care, în urma unei discuții cu Klaus Iohannis, a anunțat că va candida. „Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte – opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă – Fifor – Stănescu – Ciolacu – Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumnealui, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat”, a mai spus secretarul general al PSD.

Paul Stănescu a mărturisit că a fost la un pas de a fi exclus din partid, după ce a contestat candidatura Vioricăi Dăncilă. „La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid”, a mai precizat Paul Stănescu.

El a mai adăugat că scorul obținut de Viorica Dăncilă este cel mai slab din istoria alegerilor prezidențiale. Dacă Adrian Năstase, Victor Ponta sau Mircea Geoană au reușit să strângă peste 5 milioane de voturi, Viorica Dăncilă a fost votată de doar 3,4 milioane de români.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți