20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de pachete cu alimente, fructe şi legume, dăruite de o şcoală din Slatina nevoiaşilor din două judeţe

- Advertisement -

Eveniment social de anvergură desfăşurat în ultima perioadă de elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina. În cadrul campaniei umanitare „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” s-au strâns peste o mie de pachete cu alimente neperisabile, precum şi sute de kilograme de fructe şi legume care au ajuns la familii nevoiaşe din Slatina, dar şi la copii din centrele Direcţiei de Protecţie a Copilului Olt şi mănăstiri din judeţele Olt şi Vâlcea.

Gabriela Constantinescu, directorul unităţii de învăţământ, au spus că în această campanie s-au implicat atât copiii, cât şi dascălii, şi este pentru prima dată când în „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” s-a stâns o cantitate impresionantă care acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, este de ajutor celor nevoiaşi.

În total, voluntarii Şcolii „Eugen Ionescu” au colectat 1.211 pachete de alimente neperisabile – zahăr, ulei, mălai, făină, orez, paste, pesmet, fasole, sare, griș, conserve, dulciuri și 608 kilograme de fructe și legume. Beneficiarii ai generozității acestora au fost 35 de familii din Slatina și împrejurimi, identificate cu ajutorul preoților Constantin Dumitru, Florin Mitroi, Nicolae Bubuianu, Constantin Aldea şi Decebal Traşcă. De asemenea, pachete generoase au mai plecat și spre Centrul „Amicii”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Centrul Social al Episcopiei Slatina şi Romanaţilor și mănăstirile Strehareți, Călui din judeţul Olt și Troianu din judeţul Vâlcea.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți