PSD Olt, gata să câștige alegerile locale, chiar și în două tururi

Alegerile locale în două tururi vor genera compromisuri care vor afecta ulterior modul în care primarii sau președinții de consilii județene vor lua decizii pentru alegători. Acesta este punctul de vedere al social democraților din Olt, care au explicat joi că, în majoritatea localităților, vor câștiga chiar și în această formulă.

Liderii PSD Olt sunt de părere că organizarea alegerilor locale în două tururi nu va fi benefică pentru administrația locală. Vor fi făcute înțelegeri și compromisuri pentru asigurarea de majorități, iar viitorii conductori ai localităților sau președinții consiliilor județene trebuie să își achite aceste datorii. „De fiecare dată s-au făcut deal-uri. Nu ne împiedică nimeni să venim în marea majoritate la vot și să alegem dintr-un singur tur. Eu cred că foarte important este numărul celor care vin la vot”, a explicat Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

În Olt, majoritatea primarilor actuali ai PSD vor câștiga alegerile, chiar dacă vor fi organizate două tururi de scrutin. Același lucru s-ar întâmpla și la Primăria Slatina și la Consiliul Județean. „Emil Moţ va fi candidatul PSD la Primăria Slatina şi vă spun că este primar din primul tur. Dacă vreţi, punem în plic scorul şi îl deschidem după alegerile locale. Iar în cazul unui preşedinte ales de pe listă, dacă nu face majoritatea, încep compromisurile. Eşti obligat să faci compromisuri în mandatul pe care îl ai pentru a-ţi achita datoriile. Vă asigur ca preşedinte executiv, că Partidul Social Democrat, organizaţia Olt, va câştiga cu brio alegerile chiar dacă vor face două tururi. 70 – 80% din primari vor câştiga încă din primul tur, chiar dacă vor fi două tururi. Vom face majoritate din primul tur şi vom câştiga Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean”, a declarat Marius Oprescu, președintele executiv al PSD Olt.

Înțelegerile care se practică între partide și candidați afectează buna gestionare a treburilor administrative dintr-o localitate, explică Marius Oprescu.

Liderii PSD Olt au mai spus că, la o prezență la vot de 20%, în două tururi de scrutin, nu înseamnă că persoana aleasă este reprezentativă pentru comunitatea respectivă. Ar fi mai corect ca un primar sau un președinte de consiliul județean să fie ales dintr-un singur tur, dar cu o prezență la vot de peste 40%.

Simona Vârban

3 comentarii la „PSD Olt, gata să câștige alegerile locale, chiar și în două tururi

  • In Slatina, in mod sigur, PSD pierde Primaria Slatina.Toti primarii si viceprimarii PSD au fost niste hoti dovediti de toate instantele de judecata,respectiv Gabi Diaconu,Minel Prina,Darius Valcov…

    Răspunde
  • Dăncilă, despre afirmaţiile lui Paul Stănescu: Nu ştie despre ce vorbeşte. Eu cred că voia să candideze dânsul pentru a obţine locul şase sau şapte.

    „Domnul Paul Stănescu nu ştie despre ce vorbeşte. S-a văzut modul în care m-am poziţionat faţă de domnul Klaus Iohannis şi cât de «uşoară» a fost această luptă. Eu cred că domnul Stănescu voia să candideze dânsul pentru a obţine locul şase sau şapte. Aceste acuzaţii nefondate pentru un lider de partid arată că nu poate să ţină unită o echipă. Nu este corect să se răzbune pe unul, sau pe altul”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de mainnews.ro
    Asta denota ca Paul Stanescu lupta pentru interesul lui si al grupului infractional de la Olt.Acest parvenit este obsedat de functii,lacom de bani si de avere,respectiv este disperat ca a pierdut puterea,privilegiile si influenta politica si admnistrativa.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<