20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scurgeri de gaze la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Slatina. S-au evacuat mai mulţi pacienţi şi cadre medicale

- Advertisement -

UPDATE: În jurul orei 19:50, defecțiunile la instalația de alimentare cu gaze au fost remediate și a fost reluată alimentarea, iar echipajul CBRN care s-a aflat în monitorizare și-a încheiat misiunea.

Știrea inițială: Intervenţie în forţă, joi după-amiaza, pe strada Drăgăneşti din municipiul Slatina. Pompierii au fost sesizaţi în jurul orei 14:30 să intervină pe Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, deoarece în incinta acesteia s-a simţit miros de gaze. Au fost evacuaţi mai mulţi pacienţi internaţi pe secţie, dar şi cadre medicale.

Cornel Gogolan, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, printre care şi autospeciala CBRN, iar specialiştii au constatat că sunt pierderi de gaze. „Echipajul CBRN a efectuat măsurătorile specifice în incinta spitalului, împreună cu reprezentanţii de la gaze, care au constatat că sunt scurgeri. Pe fiecare palier al Secţiei de Psihiatrie încălzirea se făcea cu centrale termice pe gaze, iar la parter, etajul I şi II al clădirii erau mici scăpări de gaze. S-a luat decizia de a fi întreruptă total alimentarea cu gaze, iar contorul a fost sigilat”, a spus reprezentantul ISU.

Pompierii au evacuat 14 bolnavi internaţi şi două cadre medicale, care se aflau la parter şi etajul unu al imobilului în care se află secţia, iar după ce s-a oprit alimentarea cu gaze şi a fost sigilat contorul de gaze, s-a făcut aerisirea spaţiilor şi, în jurul orei 16:00, acestea s-au putut întoarce în saloanele şi cabinetele spitalului.

Cătălin FIRCOIU      

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți