17.3 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Accident grav la Iancu Jianu. Trei bărbați au fost transportați la spital

- Advertisement -

Trei bărbați au ajuns în stare gravă la spital după ce, vineri după-amiază, au fost implicate într-un accident produs pe Drumul Județean 653, în comuna Iancu Jianu. Un autoturism și o autoutilitară au fost implicate în evenimentul rutier, iar în urma coliziunii violente dintre cele două vehicule unul dintre șoferi a rămas încarcerat.

Polițiștii rutieri din orașul Balș au stabilit că accidentul a avut loc pe fondul vitezei. „În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 28 de ani, din comuna Laloșu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Barbu Știrbei, din comuna Iancu Jianu, pe fondul vitezei neadaptate, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă regulamentar de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Iancu Jianu”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Impactul dintre cele două autovehicule a fost unul violent, cei doi șoferi, dar și pasagerul din autoturism, au fost răniți grav, la fața locului fiind nevoie de intervenția mai multor echipaje de salvatori. Cu toții au ajuns la spital, una dintre victime fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Pompierii Gărzii Balș, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județan Olt, au acționat la locul producerii accidentului. „Trei persoane se aflau în cele două vehicule implicate în accident, iar unul dintre conducătorii auto a rămas încarcerat în urma coliziunii frontale. Echipajele medicale au acționat pentru stabilizarea victimelor, concomitent cu extragerea bărbatului încarcerat din autoturism. Paramedicii SMURD au preluat bărbatul încarcerat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Iancu Jianu, cu traumatism toracic, traumatism de șold și plagă la membrul inferior drept, acesta fiind transportat la Spitalul Balș, stabilizat și transferat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina. Ceilalți doi bărbați, unul în vârstă de 28 de ani, din comuna Laloșu, județul Vâlcea, cu traumatism cranio-facial, și celălalt de 24 de ani, din aceeași localitate, cu fractură deschisă la membrul inferior stâng și traumatism de bazin, au fost preluați de echipajele Serviciului de Ambulanță Olt. Bărbatul în vârstă de 28 ani a fost transportat la Urgențe Slatina, iar tânărul de 24 de ani la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Craiova”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În urma accidentului, polițiștii au deschis dosar penal și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți