Prevenirea violenţei în şcoli, pe înţelesul elevilor din Drăgăneşti Olt

Elevii de la Şcoala Gimnazială Comani din oraşul Drăgăneşti Olt au fost învăţaţi de poliţişti, zilele trecute, cum să spună nu violenţei în şcoli.

Polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt și Poliției orașului Drăgănești Olt i-au informat pe elevii din Comani care sunt cele mai bune căi de acțiune în situații cu potențial victimal.

„Prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile și a victimizării copiilor este o prioritate pentru polițiști. Din păcate, tendința copiilor de a răspunde violent este în creștere, pe fondul creșterii violențelor la care sunt expuși în societate, în media, pe internet sau în familie. Violența în școli nu își are originile în unitățile de învățământ, ci este o reflexie a ceea ce se petrece în afara acestora. Majoritatea violențelor apar în urma unor conflicte spontane, fiind în creștere tendința copiilor de a răspunde violent”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Activitatea derulată la Şcoala Gimnazială Comani a urmărit să promoveze empatia, toleranța, acceptarea în rândul copiilor, în scopul prevenirii faptelor de violență, abuz, hărțuire și excludere ce se pot manifesta între aceștia. Elevii și cadrele didactice au pregătit diverse activități educative pe tema întâlnirii, toţi participanţii fiind impresionați de implicarea acestora în pregătirea momentelor speciale.

La finalul activității, elevii au fost recompensați cu diplome și premii.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<