„Și tu poți fi Moș Crăciun”, campanie umanitară organizată de Primăria Slatina pentru copiii nevoiași

A trecut Moș Nicolae, iar mulți dintre copiii sărmani din Slatina, și nu doar ei, poate nu au primit niciun cadou. De aceea, Primăria Slatina s-a gândit anul acesta la ei și organizează campania umanitară „Și tu poți fi Moș Crăciun”. Scopul acțiunii care se va desfășura începând de luni, 9 decembrie, și până în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie, este acela de a aduce magia sărbătorilor de iarnă și un zâmbet pe chipul copiilor greu încercați de soartă.

Persoanele care doresc să facă fericit un copil, fie chiar şi pentru o zi, pot dona diverse lucruri, locul de strângere a acestora fiind căsuța lui Moș Crăciun din Parcul Tineretului, locația de desfășurare a Târgului de Crăciun.  

Reprezentanții Primăriei Slatina au și câteva recomandări de lucruri ce pot fi donate, însă lista poate fi îmbunătățită de cei care vor să-i înveselească pe cei nevoiași. Se pot dona articole şcolare: cărți, caiete de scris, rechizite, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel; jucării adecvate copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.

„Prin această campanie încercăm să-l aducem pe Moș Crăciun în caselor copiilor cu nevoi speciale ce au vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani, atât fete cât şi băieţi. Pot fi donate orice produse cumperi sau ai acasă şi vrei să dăruieşti. cu excepția celor perisabile. Vă rugăm să nu puneţi în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiţi. Campania umanitară se adresează locuitorilor municipiului Slatina și nu numai, care doresc să doneze pentru a face un copil fericit în preajma sărbătorilor”, anunță municipalitatea.
Campania presupune colectarea și pregătirea cadourilor în perioada 9 – 22 decembrie 2019 şi distribuirea acestora în zilele de 23 și 24 decembrie. Cadourile pot fi prezentate într-o cutie de carton (poate fi o cutie pantofi suficient de mare încât să poți pune în ea lucrurile pe care vrei să le dăruieşti n.r.) al cărui capac nu va fi lipit. „După prezentarea la căsuța lui Moș Crăciun și verificarea conținutului cutiei, donatorul care preferabil va fi copil, va proceda la împachetarea acestuia într-un ambalaj cu motive specifice sărbătorilor de iarnă și va fi predat lui Moș Crăciun sau spiridușilor ce vor fi prezenți în căsuța lui Moș Crăciun în perioada 9 – 22 decembrie, în intervalul orar 18:00 – 19:00. După împachetare, fiecare cadou va purta o etichetă pe care va fi scris cui poate fi dăruit acesta. Spre exemplu: fetiță 5 – 6 ani, băiețel 7 – 8 ani”, mai spun autoritățile locale.

Distribuirea cadourilor se va face de către Moș Crăciun, însoțit de reprezentanții Primăriei Slatina, către: fundațiile sau organizațiile dedicate persoanelor cu dizabilități din municipiul Slatina; fundațiile sau organizațiile dedicate persoanelor cu nevoi speciale din municipiul Slatina; casele de tip familial din municipiul Slatina. „Un mic cadou este suficient pentru ca unii copii mai puţin norocoşi să se simtă iubiţi şi să creadă în continuare în minunile pe care le poate face Crăciunul. Vă aşteptăm cu drag să vă alăturați inițiativei noastre! Zâmbetul unui copil va face ca de sărbătoarea Crăciunului să ne simţim cu toţii un pic mai buni”, este îndemnul adresat de Primăria Slatina pentru a participa cât mai multe persoane la campania umanitară „Și tu poți fi Moș Crăciun”.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<