Moş Nicolae a adus cel mai important cadou pentru preşcolarii din comuna Dobrun. Aceştia se vor bucura în viitorul apropiat de o grădiniţă la standarde europene, printr-un proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, contractul privind realizarea acestei investiţii fiind semnat vineri.

Aurel Bondrescu, primarul localității Dobrun, împreună cu cei care se vor ocupa de realizarea proiectului, au semnat pe 6 decembrie contractul de realizare a obiectivului „Modernizare Corp A şi demolare şi construire Corp B Grădiniţa cu Program Normal sat Dobrun, comuna Dobrun”.

Potrivit Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, acesta face parte din lista proiectelor contractate în cadrul POR 2014 – 2020 la nivelul regiunii Sud – Vest Oltenia până la sfârşitul lunii octombrie 2019 şi este în curs de implementare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.021.801,11 lei, din care 808.502,59 lei (170.157,34 euro n.r.) reprezintă suma solicitată.

Potrivit proiectului, Corpul A al grădiniţei va fi modernizat prin amenajarea în interior a unui spaţiu de joacă şi dotarea sa în mod corespunzător, dar şi în practicarea unui gol de trecere care va face legătura cu clădirea corpului B ce se va construi de la zero. Vechiul Corp B al instituţiei de învăţământ se va demola pentru că acesta în prezent nu mai îndeplineşte condiţiile de stabilitate şi siguranţă de desfăşurare a activităţii de către copii şi dascălii lor. Astfel, cu bani europeni, GPN Dobrun va fi modernizată, iar micuţii şi cei care le călăuzesc paşii în primii ani de studiu vor avea condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea activităţilor educative.  

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<