Locuitorii comunei Vișina se vor putea bucura, în curând, de un parc modern, amenajat de primărie cu ajutorul fondurilor europene. Zona de agrement va dispune de o fântână arteziană și de un loc de joacă, dar și de alei și bănci noi.

Chiar dacă locuiesc la sat, oamenii din Vișina vor beneficia și ei de toate facilitățile pe care le oferă un parc modern. Și asta datorită implicării primăriei din localitate.

Primarul Gelu Marița a reușit să acceseze fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală din zonă și a pus în practică un proiect inedit. „Prin GAL am depus proiectul și am accesat fondurile. Suntem în perioada de implementare. Suma totală a proiectului este de 70.000 euro, bani nerambursabili. Suprafața totală a parcului este de 8.600 de metri pătraţi. Avem în dotarea parcului arbori ornamentali de diferite tipuri: platani, tei, stejari, lilieci, brazi argintii”, a declarat primarul Gelu Marița.

Iar posibilitățile de distracție și relaxare sunt pentru toate categoriile de vârstă, de la copii și până la cei mai în vârstă, care pot veni să se odihnească sau să socializeze. „Avem zece băncuțe, zece coșuri de gunoi, mese impregnate cu șah și table, un foișor, un loc de joacă pentru copii, o fântână arteziană, iluminat public cu panouri solare, avem și o toaletă publică. Sunt convins că toți cei din localitățile rurale duc lipsă de un asemenea obiectiv”, a mai precizat primarul din Vișina.

Toată suprafața parcului va fi acoperită cu gazon, care va fi irigat printr-un sistem modern.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<