10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectura îi îndeamnă pe olteni să-şi instaleze aplicaţia destinată localizării persoanelor aflate în pericol

- Advertisement -

Prefectura Olt este una dintre instituţiile care s-a alăturat campaniei publice de promovare a aplicaţiei mobile „Apel 112”, destinată localizării persoanelor aflate în pericol şi derulată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. De aceea, reprezentanţii instituţiei îi îndeamnă  pe locuitorii judeţului să-şi instaleze aplicaţia care îi poate salva atunci când viaţa le este pusă în primejdie.

Până acum, aplicaţia „Apel 112” a fost instalată gratuit de peste 287.000 de persoane din România. Totodată, de când a fost lansată aplicaţia, respectiv jumătatea lunii februarie şi până acum, aproape 3.200 de persoane au putut fi localizate doar printr-un singur touch pe ecranului telefonului mobil, anunţă STS.

„«Apel 112» este aplicaţia dezvoltată de STS, care poate localiza cu precizie de doar 10 metri telefonul unei persoane care apelează numărul unic de urgență 112. Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare. În ultima perioadă, aplicația a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetățenii sună la 112 prin aplicația mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezența unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconștiente pe stradă”, se arată într-un comunicat remis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Campania de promovare a aplicației „Apel 112” este una naţională şi se desfăşoară prin difuzarea de spoturi radio și TV, recomandate ca fiind de interes public de către Consiliul Național al Audiovizualului. Totodată, materialele promoţionale au fost diseminate şi pe panouri stradale sau pe monitoarele existente în mijloacele de transport în comun. Aplicația se poate descărca gratuit din Magazin Google Play şi Apple Store. Date suplimentare despre campanie se pot găsi şi pe pagina principală a site-ului www.sts.ro, dar şi la rubrica Comunicare publică – Campanii de comunicare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți