Tinerii liberali, implicaţi în campania „Dreptul la Crăciun”

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea în care suntem mai buni şi mai darnici. Tinerii liberali slătineni fac parte din această categorie de oameni şi sunt implicaţi în aceste zile în campania socială „Dreptul la Crăciun”. Deja au făcut câţiva copii fericiţi, însă urmează şi alţii. Nu doar copiii sunt în atenţia lor, ci şi familiile din care aceştia provin, care au nevoie şi de alt ajutor din partea semenilor.

Campania a fost începută săptămâna trecută şi va continua până în data de 20 decembrie, periodic pe pagina de Facebook a campaniei demarată de TNL Slatina fiind prezentate cazurile pe care le ajută. „Campania «Dreptul la Crăciun» continuă! Mulțumim din suflet pentru toată susținerea și implicarea! Am strâns deja câteva hăinuțe și încălțări pentru copii, am îndeplinit dorințele de pe scrisoarea lui Alex și Andrei, care au cerut bicicletă și trotinetă. De asemenea, o parte din micile dorințe ale Elenei sunt îndeplinite. Am reușit să facem asta în doar câteva zile, și asta datorită unor oameni minunați ca voi toți, cei care credeți în voluntariat și în puterea de a dărui! Lumea este mai bună când noi suntem mai buni!”, este o ultimă postare a tinerilor liberali de pe pagina de socializare.

Ajutoarele Moşului au trecut deja pe la câţiva copii din Piatra Olt şi Slatina. „Ştefan și Sorin sunt doi băieți plini de energie și entuziasm. Iubesc fiecare om care le trece pragul și îl copleșesc cu îmbrățișări și vorbe dulci. Cel mic, Sorin, de doar 6 ani, nu se opreşte din a ne spune «să nu plecați acum» sau «veniți și mâine pe la noi». Ştefan, frățiorul cel mare, are 8 ani și este la fel de iubitor și de prietenos. Din prima clipă când ne-a văzut, ne-a invitat la ziua lui. Ştefan are probleme cu un ochișor, mama acestuia ne-a spus că are un handicap vizual, dar care se poate rezolva printr-o operație pe care ei, din păcate, nu și-o permit. Vizita în calitate de ajutoarele Moșului ne-a oferit un moment magic, plin de bucurie și emoție atât pentru copilași, cât și pentru noi. Ștefan și Sorin locuiesc în Piatra Olt alături de părinți, într-o căsuță mică. Ne-au arătat locul unde se joacă ei, într-o sală mică, fără sobă, separată de camera unde se face focul pentru a încălzi casa, iar apoi camera în care dorm alături de părinți. Băiatul cel mare ne-a scris scrisoarea către Moș Crăciun. El își dorește o mașinuță pe telecomandă, iar frățiorul un dragon cu trei capete, ne-a specificat”, este povestea micuţilor din Piatra Olt.

Şi Alex şi Andrei din Slatina au primit vizita ajutoarelor Moşului. „Alex are 10 ani, iar Andrei 6 ani. I-am găsit alături de mama și de bunica lor într-o garsonieră undeva spre ieșire din oraș, zona Steaua. Familia nu își permite să le cumpere hăinuțe, jucării și se descurcă dificil și cu mâncarea. Dar cu toate acestea copiii sunt cuminți, își ascultă mama și înțeleg că sunt dorințe pe care mama lor nu le poate îndeplini. Andrei, băiatul cel mic, ne-a mărturisit că și-ar dori să aibă o pizzerie atunci când va fi mare. Din păcate, Andrei, a stat mai mult prin spitale când era mic, iar din cauză temperaturii ridicate acesta a făcut convulsii, are probleme cu sănătatea dentară și organismul destul de sensibil. Alex își dorește să devină medic pentru a-l putea ajuta pe frățior și pe ceilalți copii ca el”, este o parte a poveştii micuţilor detaliată pe larg pe pagina TNL Slatina.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<