11 tone de fier vechi transportate ilegal, confiscate de polițiștii

11 tone de fier vechi, în valoare de aproximativ 11.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii olteni, marți după-amiaza, pentru că erau transportate ilegal. Transportul a fost oprit în trafic, în zona comunei Valea Mare, administratorul firmei transportatoare fiind amendat cu 20.000 de lei.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Slatina și al celor din cadrul Secției de Poliție Rurală Perieți, au depistat, în zona localității Valea Mare, un bărbat de 34 de ani, din județul Dâmbovița, administrator al unei societăți comerciale, în timp ce transporta aproximativ 11.000 kilograme de deșeuri fier vechi.

Polițiștii au efectuat cercetări și au constatat faptul că șoferul a efectuat transportul fără a deține asupra sa documente de proveniență a deșeurilor, încălcând prevederile legislației în vigoare.

Totodată, oamenii legii l-au amendat pe bărbat. „Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au sancționat contravențional administratorul firmei cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite”, a spus reprezentantul IPJ.

Întreaga cantitatea de 11 tone de fier vechi, în valoare de aproximativ 11.000 de lei, a fost confiscată.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<