22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

A rămas sub cerul liber în plină iarnă

- Advertisement -

O bătrână din comuna Movileni a rămas fără un acoperiş deasupra capului, în plină iarnă, după ce locuinţa şi o anexă gospodărească au fost distruse de un incendiu puternic care a izbucnit, marţi dimineaţă.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj al paramedicilor SMURD, au acţionat la faţa locului pentru a stinge incendiul.

Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la sosirea echipajelor cele două construcţii ardeau generalizat, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. „Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului, locuința și anexa gospodărească au fost distruse în proporție de aproximativ 90 la sută”, a spus reprezentantul ISU.

Din fericire, proprietara, o femeie de 59 de ani, a scăpat cu viaţă, reuşind să iasă la timp din gospodărie. Pompierii au făcut cercetări şi au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs din cauza suprasolicitării instalației electrice.

Reprezentanţii ISU reamintesc încă odată cetățenilor care sunt principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalațiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate: nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizaţii; nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți