2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul „Acasă la Eugen Ionescu” și-a premiat câștigătorii

- Advertisement -

Primăria Slatina a premiat marţi elevii care au realizat cele mai frumoase creații artistice sau literare inspirate de opera lui Eugen Ionescu. S-a încheiat cea de-a VIII-a ediție a concursului „Acasă la Eugen Ionescu”, competiţie care a stârnit interesul multor copii de gimnaziu şi de liceu.

Micii artişti care au acceptat provocarea municipalităţii au avut posibilitatea să se înscrie la una dintre cele două secţiuni ale concursului, „creaţie literară” şi „arte plastice”. Din juriu au făcut parte profesori de limba română și artiști plastici din mai multe localități ale județului. Ei au decis care sunt cele mai bune lucrări, pe fiecare nivel și pe fiecare secțiune a concursului.

Reprezentanţii Primăriei Slatina i-au chemat marţi la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” care poartă numele dramaturgului Eugen Ionescu, să le înmâneze premiile. „Ne află la cea de VIII-a ediţie a acestui concurs. Ne bucurăm să constatăm din nou că avem copii minunaţi, talentaţi. Sunt peste 150 de copii care s-au înscris la concurs, iar astăzi (marţi n.r.) are loc premierea, în sala de teatru”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimarul Slatinei.

Cele mai bune lucrări au fost premiate cu 1.000 de lei. Ocupanții locului secund au fost recompensați cu 600 de lei, iar cei de pe locul trei cu 400 de lei. Lucrările care au reușit să strângă cele mai multe like-uri au primit din partea autorităților câte 200 de lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți