22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Lucrările de modernizare a Bibliotecii „Virgil Carianopol” Caracal, în grafic

- Advertisement -

Biblioteca „Virgil Carianopol” din municipiul Caracal este în plin proces de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene, lucrările de restaurare, consolidare, echipare şi dotare a instituţiei culturale fiind în grafic.

Investiţia, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, a fost demarată la jumătatea lunii mai 2019, iar caracalenii iubitori de carte se vor putea bucura de un sediu modern și dotat corespunzător în câţiva ani.

„Primăria Caracal reabilitează sediul actual al bibliotecii municipale cu fonduri europene, proiectul vizând restaurarea, consolidarea și dotarea clădirii ce găzduiește un fond de carte de 75.000 de unități, lucrările fiind în progres. Proiectul este realizat cu fonduri nerambursabile, în valoare de peste 10,2 milioane de lei, investiţia estimându-se a fi finalizată în 33 de luni”, anunţă autorităţile locale.

Biblioteca din Caracal a fost înființată în anul 1936, în librăria fraților Mărculescu, de-a lungul timpului fiind mutată în mai multe locații. Acum 21 de ani, în 1998, Consiliul Local a hotărât ca biblioteca orăşenească să poarte numele poetului caracalean Virgil Carianopol.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți