19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de slătineni au cerut amnistie fiscală

- Advertisement -

Slătinenii care au acumulat penalități din datoriile neplătite la timp mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a solicita ștergerea lor. Direcția Economică a primit până acum 84 de solicitări de acordare a acestor facilități din partea persoanelor fizice și încă 21 din partea celor juridice.

O hotărâre adoptată de Consiliul Local Slatina în luna octombrie șterge penalitățile celor care au datorii, dar și le vor achita până pe 15 decembrie.

„Beneficiarii sunt persoane fizice și juridice, precum și debitorii care se află în procedura insolvenței ori în dizolvare, pentru această primă categorie plafonul fiind de până la un milion de lei, inclusiv. Beneficiază de aceleași facilități și persoanele fizice și entitățile juridice, unitățile administrativ teritoriale ori instituțiile, însă plafonul în cazul lor poate depăși un milion de lei. Debitorii care își exprimă opțiunea de anulare a accesoriilor sunt invitați la sediul direcției economice, în vederea informării”, a explicat Alin Calotă, directorul Direcției Economice.

Până la această dată, cei mai mulți contribuabili slătineni care au solicitat anularea penalităților sunt din rândul persoanelor fizice.  „Au depus solicitări în vederea anulării accesoriilor un număr de 84 de persoane fizice, 77 dintre acestea fiind soluționate. Pentru persoanele juridice care au cerut să beneficieze de aceste facilități, s-a emis un număr de 12 decizii, fiind pe rol încă 9 notificări. Data limită pentru depunerea solicitărilor este 15 decembrie”, a mai explicat directorul Direcției Economice.

Dacă toți slătinenii și-ar plăti obligațiile la bugetul de stat, pentru a beneficia de ștergerea penalităților, suma colectată ar fi de aproximativ 12 milioane de lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți