2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei copii orfani de mamă au nevoie de ajutorul semenilor

- Advertisement -

Doi băieţi şi o fată, orfani de mamă, au rămas sub cerul liber la început de iarnă după ce casa în care locuiau le-a fost distrusă, în weekend, aproape în totalitate. Stăteau în căsuţa cuprinsă de flăcări sâmbătă după-amiaza pe strada Popa Şapcă, din oraşul Balş, focul izbucnind, se pare, de la jarul căzut din sobă. Acum, minorii sunt în grija unor vecini, însă au mare nevoie de ajutor pentru a-şi repara locuinţa, dar şi pentru a avea cu ce se îmbrăca şi încălţa.

Comunitatea din zonă s-a mobilizat şi face tot posibilul pentru a-i ajuta. Totodată, au făcut un apel şi pe paginile de socializare pentru a primi sprijin din partea cât mai multor semeni. „Este nevoie de ajutor! Astăzi (sâmbătă n.r.) la podul de fier, lângă abator, aproape de Mâineşti, a luat foc căsuţa din imagini! Căsuţa a 3 copii, o fată de 14, 15 ani şi doi băieţei, unul dintre ei 11, 12 ani şi cel mic 8 ani! Mama lor a murit acum un an! Vă rog din suflet, cu ce se poate, să ajutăm. Copiii stăteau singuri, se încălzeau cu o sobă din cauza căreia a şi luat foc casa. Copiii sunt în siguranţă, la vecini, nu au păţit nimic, doar că nu mai au nimic! Vă rog să ajutăm! S-a luat legătura cu tatăl copiilor, a aflat despre ce s-a întâmplat, o să vină, însă nu are posibilitate să repare totul!”, este mesajul postat pe o pagină de socializare de o tânără care cunoaşte cazul copiilor.

Pompierii de la Garda Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și echipajul SMURD, au acţionat la faţa locului pentru a stinge incendiul ce a distrus casa micuţilor orfani de mamă. „La sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 30 de metri pătrați, compusă din două camere, ardea generalizat. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră. Au ars mobilier, materiale textile, tavanele celor două camere de locuit și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire, respectiv dintr-o sobă, spun pompierii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți