7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Local de alimentație din Olt, închis din cauza mizeriei

- Advertisement -

Inspectorii veterinari au desfășurat în ultima perioadă controale ample, în special în rândul agenților economici care vând preparate alimentare. Au descoperit că mulți dintre ei ignoră regulile de igienă și oferă clienților mâncăruri pregătite în spații murdare.

Peste 440 de verificări au fost efectuate, în ultima lună, în diferite tipuri de unități din județ, de la localuri de alimentație publică și până la depozite frigorifice sau centre de ambalare ouă. Din cauza mizeriei un bufet cu grătar din Găneasa a fost închis, preparatele alimentare de aici fiind considerate nesigure pentru consum.

Și în celelalte unități comerciale controlate de inspectorii DSVSA Olt au fost constatate mai multe neconformități. Condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, lipsă monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat, dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea programului de autocontrol, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate sunt principalele nereguli depistate de inspectorii veterinari olteni. Au fost aplicate 19 avertismente şi o amendă, în valoare de 10.000 de lei.

Reprezentanții Direcției Veterinare vor intensifica acțiunile de control în această lună, când vânzările la produse alimentare cresc semnificativ.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți