6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

CSM a suspendat judecarea acţiunii disciplinare care îl vizează pe procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Caracal

- Advertisement -

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a suspendat judecarea acţiunii disciplinare care îl vizează pe procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care i-ar fi oprit pe poliţişti să pătrundă în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

„Suspendă judecata cauzei privind acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, până la soluţionarea în mod definitiv a cauzei ce formează obiectul dosarului (…) Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, se menţionează în ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din 11 decembrie, publicată joi pe site-ul CSM.

Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al ICCJ.

Pe 27 noiembrie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a stabilit că procurorul Cristian Ovidiu Popescu îşi poate relua activitatea, fiind ridicată măsura suspendării acestuia din funcţia deţinută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Pe 1 august, aceeaşi secţie hotărâse suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu, apreciind că procedura disciplinară desfăşurată la acel moment faţă de magistrat „este de natură să aducă atingere prestigiului Justiţiei”.

Inspecţia Judiciară l-a cercetat pe Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

„În motivarea începerii cercetării disciplinare s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, anunţa Inspecţia Judiciară.

În luna septembrie, Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

Procurorul este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6,00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3,04. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți