14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziţii în Olt, într-un dosar de infracţiuni economice. Prejudiciul – peste 5 milioane de lei

- Advertisement -

28 de percheziţii domiciliare şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale au fost efectuate, joi dimineaţă, în municipiul Bucureşti şi cinci judeţe, printre care şi Olt, într-un dosar de infracţiuni economice cu prejudiciu de peste 5 milioane de lei. Doar una dintre descinderi a avut loc în judeţul Olt, aceasta fiind la domiciliul unei persoane din comuna Nicolae Titulescu.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au descins în Capitală şi judeţele Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, în dosar fiind vizate persoane și firme care ar fi înregistrat achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o societate comercială cu un comportament tip fantomă.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2016 – august 2018, 33 de societăți comerciale ar fi evidenţiat în documentele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o firmă cu un comportament tip fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 5.130.000 de lei”, anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Poliţiştii spun că 13 mandate de aducere au fost puse în aplicare. Printre persoanele aduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale, se află şi persoana din Nicolae Titulescu, la domiciliul căreia a avut loc o percheziţie.

Potrivit aceluiaşi comunicat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliția Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat, simultan, 21 de percheziţii domiciliare într-o altă cauză în legătură cu persoanele și societățile comerciale implicate.

La acţiune au participat şi polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Maramureș, Olt, Prahova și Teleorman, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, Institutul Național de Criminalistică și de echipe din cadrul Serviciului de Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți