14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premii pentru elevii și dascălii care fac cinste județului Olt

- Advertisement -

Elevi merituoși și dascăli de excepție, sportivi cu performanțe deosebite în anul care se încheie, cu toții au fost joi invitații de onoare ai Consiliului Județean, la o gală de premiere, devenită deja tradiție în județul Olt. Delia Dumitrescu, elevă la Colegiul „Ion Minulescu” a primit cea mai importantă distincție, pentru rezultatele obținute la competiții internaționale.

634 de profesori și elevi care au pus județul Olt pe harta României și a lumii, cu rezultatele lor excepționale, au fost recompensați de Consiliul Județean. Joi, în sala de spectacole a Palatului Copiilor, a avut loc festivitatea de premiere. Au urcat pe scenă să le mulțumească pentru munca și dăruirea lor președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și inspectorul școlar general Daniela Ţîrcomnicu. „Sunt fericit să fiu astăzi (joi n.r.) aici între aceşti copii excepţionali. Rezultatele lor arată calitatea şi valoarea învăţământului oltean, care este una ridicată. Acest eveniment a crescut frumos, an de an, începând din 2012. A crescut atât ca număr de premii acordate, dar şi ca valoare a rezultatelor obţinute de elevii din judeţ la concursurile naţionale şi internaţionale. Mi-aş dori şi aş vrea să cred că o parte din motivarea elevilor de a participa la astfel de concursuri o are şi faptul că în judeţ performanţa este premiată. Vă felicit pe toţi, elevi, părinţi şi profesori!”, a spus Marius Oprescu.

Iar inspectorul general al ISJ Olt a explicat că aceste rezultate nu puteau fi obținute dacă nu ar fi existat o legătură strânsă între elevi și dascălii lor. „Aceşti copii reuşesc pentru că îşi doresc foarte tare. Nu în ultimul rând, dorinţa profesorilor şi străduinţa lor, munca lor în afara orelor de curs contribuie la obţinerea acestor premii de care noi suntem foarte mândri. Aceşti elevi dau valoare muncii noastre”, a spus Daniela Țîrcomnicu.

Marele premiu al festivității i-a fost înmânat Deliei Dumitrescu, eleva care a obținut cele mai bune rezultate din județul Olt. Ea va primi suma de 6.000 de lei pentru aurul obținut la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est ce a avut loc în capitala Serbiei, Belgrad. De asemenea, va mai primi un premiu în valoare de 2.500 lei pentru ocuparea locului 9 în cadrul Olimpiadei Internaționale de Proiecte de Mediu.„Aceste festivităţi sunt foarte importante pentru noi, olimpicii, pentru că vin ca o recunoaştere a meritelor şi ca un imbold care ne încurajează să continuăm ceea ce am făcut până acum. Contează foarte mult să ai profesorul potrivit lângă tine, pentru că fără îndrumarea doamnei Liţă, care m-a pregătit în tot parcursul meu, nu aş fi reuşit să obţin premiile şi distincţiile pe care le-am obţinut până acum”, a mărturisit eleva de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Simona Vârban

În rândurile de mai jos redăm lista tuturor olimpicilor premiaţi de Consiliul Judeţean Olt:

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți