Slatina: Biciclete electrice și stații de încărcare, achiziționate pe fonduri europene

Primarul Slatinei, Emil Moț, a semnat joi contractul de finanțare pentru un nou proiect de mobilitate urbană. Este vorba de achiziționarea unui număr de 110 biciclete electrice și a 12 triciclete, dar și a unor stații de încărcare pentru aceste vehicule ecologice.

Slătinenii care vor să facă mișcare, dar și cei care vor să evite aglomerația din trafic se vor putea deplasa mai ușor pe străzile orașului, cu ajutorul unor biciclete sau triciclete electrice de ultimă generație. Contractul de finanțate pe fonduri europene a fost semnat ieri, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

„Astăzi (joi n.r.), 12 decembrie 2019, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de primar al municipiului Slatina am semnat contractul de finanțare pentru proiectul «Proiect integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete si vehicule electrice)», cod SMIS 127373”, a anunțat edilul Emil Moț.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei. Acesta constă în realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente: terminale inteligente de închiriere a bicicletelor; cinci stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor – strada Ecaterina Teodoroiu, o stație cu 22 posturi, strada Piața Gării, o stație cu 22 posturi, bulevardul A. I. Cuza, o stație cu 28 posturi, strada Primăverii, o stație cu 22 posturi, strada Lipscani, o stație cu 28 posturi; 110 biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord; 12 triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord; centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații; sistem de logistică și distribuție; stații de depanare de urgență a bicicletelor; kit echipamente mentenanță.

Totodată, prin acelaşi proiect, se va realiza un subsistem suport pentru vehicule electrice, care include instalarea a cinci stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare – operare, plată, gestiune clienți etc. Fiecare stație va avea câte două locuri și vor fi situate pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Piața Gării, Primăverii, George Poboran şi bulevardul A. I. Cuza din Slatina.

„Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de dioxid de carbon în municipiul Slatina”, a conchis primarul Emil Moţ.

Simona Vârban

Un comentariu la „Slatina: Biciclete electrice și stații de încărcare, achiziționate pe fonduri europene

  • Visam cu ochii deschisi, cea mai mare realizare ar fi efectuarea acestei infrastructuri catre zonele industriale (deplasare cu biciclete normale chiar si cu cele electrice).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<