11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Angajatele de la o fabrică de confecţii din Balş, martore la un furt din locuinţă. Experienţa, una virtuală

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt și cei din Balș au desfășurat joi activități preventive în cadrul campaniei „Hoţii îţi invadează intimitatea”, lansată săptămâna aceasta şi al cărei scop este conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe. Oamenii legii au fost într-o fabrică de confecţii textile şi au stat de vorbă cu angajatele de aici pe această temă.

Poliţiştii s-au întâlnit cu aproximativ 30 de persoane, angajate ale unei fabrici de confecții din Balş, cu această ocazie oferindu-le suportul informaţional privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie. Activitățile de prevenire și informare vor continua atât în orașul Balș, cât și în comunele limitrofe, urmând ca, până la finalizarea campaniei, mesajele polițiștilor să ajungă către cetățenii din întregul județ. Recomandările oamenilor legii pentru fiecare cetăţean în parte sunt: asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă; montează o încuietoare de calitate; montează un sistem de alarmă; nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, spune că subiectul campaniei, privind furturile din locuinţe, reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate. „Noutatea campaniei «Hoţii îţi invadează intimitatea» din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Astfel, cetăţenii, cum s-a întâmplat şi în cazul angajatelor de la fabrica de confecţii din Balş, se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu polițiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor”, a transmis reprezentantul IPJ.  

Conform agendei, din această lună şi până în februarie 2020, se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative legate de această campanie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți