19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi bărbați au ajuns la spital cu arsuri, în urma unui incendiu produs la Osica de Sus

- Advertisement -

Doi bărbați de 42 și 44 de ani au ajuns la spital, joi noaptea, după ce au fost suferit arsuri pe mâini în urma unui incendiu produs la locuința în care stăteau, din comuna Osica de Sus.

Pompierii Gărzii Osica de Sus, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit pentru a stinge incendiul care a distrus acoperișul, dar și bunurile dintr-o cameră de locuit.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că în momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la tavanul unei camere de locuit și la bunurile din aceasta. „Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o o oră. Au ars acoperișul camerei pe circa 12 metri pătrați și bunurile dintr-o cameră de locuit. Doi bărbați, în vârstă de 42 și 44 de ani, au suferit arsuri superficiale la nivelul membrelor superioare și au fost transportați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, pentru acordarea de îngrijiri medicale amănunțite”, a spus reprezentantul ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, spun pompierii.

Reprezentanții ISU reamintesc încă odată cetățenilor care sunt principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coşurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător: verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea coșurilor de evacuarea a fumului sunt obligatorii; coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coșurile de fum trebuie izolare termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și alte materiale combustibile n.r.).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți