18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

PNL schimbă prefectul și alți șefi de instituții județene

- Advertisement -

„Florin Homorean va fi, cu siguranță, prefectul județului”. Declarația aparține președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, care a susținut vineri o conferință de presă. El a mai precizat că schimbările în conducerea instituțiilor publice se vor produce mai întâi acolo unde directorii au fost numiți sau detașați, fără a susține concurs.

Depinde de Guvern și de Ministerul Afacerilor Interne când se va produce schimbarea, la Prefectura Olt, a explicat vineri președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. Până atunci, atribuțiile de prefect sunt exercitate de subprefectul Florin Dumitru. „Susținerea Filialei Olt este pentru fostul nostru coleg, domnul Florin Homorean. Nu s-a vehiculat alt nume, dar sunt chestiuni procedurale, care țin de MAI și de Guvernul Orban. Vor fi câteva instituții unde ALDE va avea un cuvânt de spus, trei – patru instituții”, a spus Liviu Voiculescu.

Liberalii pregătesc și primele schimbări la vârful instituțiilor publice locale. Vor acționa mai întâi acolo unde directorii ocupă aceste funcții prin numire sau detașare. „Schimbări vor fi la instituțiile publice unde directorii sunt prin delegare sau împuterniciți și nu au examen. Aș putea să dau exemplul cu Finanțele Publice, cu Direcția Agricolă, APIA și cred că și AFIR, cred. Fiind un program politic, cei care îi vor înlocui trebuie să fie oameni care îmbrățișează doctrina liberală, bineînțeles și oameni competenți, care nu se duc acolo să facă politică. Noi vrem ca activitatea să se desfășoare în folosul oamenilor, în folosul cetățeanului”, a declarat Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Liviu Voiculescu a mai anunțat că, la nivel central, se negociază oferirea unor funcții de conducere în teritoriu și pentru membrii ALDE, câteva instituții județene urmând să fie conduse de liberali democrați. De asemenea, funcția de subprefect al județului va fi păstrată de ALDE, care îl va înlocui însă pe Florin Dumitru, actualul subprefect, cu Nicolae Hristescu, director adjunct al ITM Olt.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți