14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Braconieri piscicoli, prinşi de jandarmi la Podul Olt şi pe râul Olt

- Advertisement -

Doi bărbaţi, unul de 44 de ani, din municipiul Slatina, şi altul de 18 ani, din comuna Giuvărăşti, s-au ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol, după ce în week-end jandarmii l-au prins pe primul în timp ce vindea peşte la Podul Olt, cel de-al doilea pescuind industrial pe râul Olt.  

Bărbatul de 44 de ani se afla în zona podului rutier de peste râul Olt, care face legătura între municipiul Slatina şi comuna Slătioara, şi oferea spre comercializare trecătorilor peşte fitofag, fără a deţine documente legale. Oamenii legii au întocmit acte de constatare, iar făptuitorul a fost predat organelor de urmărire penală competente, în vederea continuării verificărilor. Totodată, cantitatea de peşte găsită asupra braconierului a fost redată mediului natural.

Tânărul de 18 ani, împreună cu un alt bărbat de 45 de ani, din comuna Giuvărăşti, au fost depistaţi de jandarmi pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii. Cei doi pescuiau industrial cu ajutorul unei bărci cu motor şi plase de pescuit în lungime totală de 700 de metri. În urma verificărilor, s-a stabilit că adolescentul nu deţine autorizaţie de pescuit în scop comercial. Pe numele său a fost întocmit dosar penal, iar acesta a fost predat organelor de urmărire penală competente, în vederea continuării verificărilor.

Primul dintre braconieri este cercetat acum pentru comercializare fără documente legale a peştelui, iar celălalt pentru pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit. Faptele comise constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți