5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dascăli slătineni, creatori de educație

- Advertisement -

Cu răbdare și curaj, cu metode noi de educație, doi dascăli de la Școala Gimnazială „George Poboran”, din Slatina, sunt printre cei 20 de „creatori de educație” din întreaga țară. Este vorba despre Eugenia Vlad, profesor de limba română, și Sorina Iacob, învățătoare.

Originalitatea și creativitatea, rezultatele cuantificabile observate la nivelul elevilor, elementele de inovare didactică, promovarea unor demersuri educaționale sustenabile și adaptarea la nevoile cât mai multor categorii de elevi aflați în dificultate au fost principalele valori premiate în cadrul competiției naționale „Creatori de educație”. Două cadre didactice din Slatina au dovedit că reușesc să îndeplinească cu brio toate aceste deziderate, iar astăzi se bucură de distincția „creatori de educație”.

Eugenia Vlad este profesor de limba română și a reușit să îi convingă pe copii să vină cu drag la școală, după ce a îndrăznit să aplice metode inovative de educație. „Această performanță este una foarte importantă pentru cariera mea, întrucât mă număr printre cei 20 de câștigători ai concursului național „Creatori de educație”. Este o onoare pentru mine. Am reușit prin faptul că am îndrăznit să cred că noi suntem cei care putem face o schimbare în ceea ce privește tânăra generație. Ne dorim să facem copiii să fie fericiți, să vină la școală de drag și să fie nerăbdători pentru ziua care urmează”, a mărturisit Eugenia Vlad.

La aceeași școală, o învățătoare s-a înscris și ea în proiectul național „Creatori de educație”, cu o idee care i-a adus succes. I-a învățat pe copii, în termeni simpli și prin metode accesibile, ce înseamnă să fii antreprenor. „Primirea acestui premiu este o onoare pentru mine și am fost bucuroasă să aflu că ceea ce lucrez la clasă s-a transformat în ceva «altfel», într-o creație deosebită. Eu consider că la școală trebuie să venim cu plăcere, să învățăm și să ne simțim foarte bine. În acest proiect am participat cu o activitate care s-a numit «Micii antreprenori»”, a spus Sorina Iacob.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți